Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Тиждень грудного вигодовування: в центрі Львова все розкажуть і покажуть

Цими вихідними у Львові відбудеться акція на підтримку тижня грудного вигодовування. Під час Акції відбудеться зустріч майбутніх і годуючих мам, їхніх родичів та знайомих, усіх, кому не байдуже здоров’я дітей та їхніх мам, повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Департамент охорони здоров’я спільно з  департаментом з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації  підтримали ініціативу Регіонального центру підтримки лактації та грудного вигодовування (обласний клінічний перинатальний центр) і Львівської  асоціації консультантів з грудного вигодовування у проведенні  акції «У нашім раї на землі нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим».

Програмою  зустрічі передбачено:

-  Знайомство учасників

-  5-хвилинне спільне годування дітей

-  Коротка концертна програма

-  Бесіда на тему «Чому так важливе грудне вигодовування»

-  Вікторини для присутніх

-  Дитячі конкурси та ігри

-  Безкоштовні консультації дипломованих консультантів з грудного вигодовування.

Проведення заходу заплановано 3 серпня 2013 року на проспекті Свободи, площа перед пам’ятником Тараса Шевченка.

Початок об  11.00

Довідка.

Сьогодні  на Львівщині переважна більшість закладів охорони здоров’я матерів і дітей сертифіковані на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини». Цей статус означає, що у кожному такому лікувальному закладі працюють медичні працівники, які володіють основами підтримки грудного вигодовування.

У Львівській області 32 сертифіколваних заклади, що мають статус «Лікарні доброзичливої до дитини».

- Питома вага дітей, які народились у родопомічних закладах сертифікованих на відповідність статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини», становить 87,2% у Львівській області ( в Україні – 70,9%) .

- у Львівській області питома вага дітей, що знаходяться на грудному вигодовуванні до 6-х міс. складає 54,7%( в Україні – 63,7% у 2012році)

- Рівень дітей, які отримували грудне молоко у віці 12 місяців і старші  у 2012 році – 27,9% (в 2011р. – 22.4%).

У Львівській області кваліфіковану допомогу та підтримку жінок, які годують грудьми, можуть отримати зі сторони регіонального центру підтримки лактації та грудного вигодовування, де працюють кваліфіковані консультанти та лактологи, у лікарів – неонатологів закладів охорони здоров’я, а також у Львівській асоціації консультантів з грудного вигодовування.

Активно діє також обласна громадська організація «Львівська організація консультантів з грудного вигодовування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ