Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТзОВ „Левмет”: вигода чи шкода для Львова?

У Львові необхідно підтримати рішення введення у експлуатацію підприємства з утилізації акумуляторів ТзОВ «Левмет», оскільки на території області щорічно збирається 3,5 тисяч тонн відпрацьованих акумуляторів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор Регіонального центру поводження з відходами Ірина Гадзало.
„Якщо зафіксували якісь порушення, то це не означає, що їх не можна ліквідувати. Коли буде проведена належна робота, то можна досягти виконання усіх законодавчих вимог. Тільки за один день у Пустомитівському районі ми зібрали 118 відпрацьованих акумуляторів. Цю проблему на Львівщині має хтось вирішувати, а те, що завод не відкриють, користі не принесе нікому”, – розповіла Ірина Гадзало.
Вона зазначила, що побудоване підприємство необхідно підтягнути до виконання усіх законодавчих та статутних вимог.
За словами заступника начальника управління екології та охорони природних ресурсів Львівській області Віктора Макарчука, державна екологічна експертиза, яку проводили у 2004 році була проведена відповідно до чинних вимог. „Ми враховували, що на той час утилізація акумуляторів не проводилася. Також врахували, що ТзОВ «Левмет» знаходиться на території діяльності ЗУАТ «Вторкольормет». Сьогодні ТзОВ «Левмет» має ліцензію від Міністерства охорони природи на поводження із небезпечними предметами. Причина того, що підприємство не може працювати – відсутність акту про прийняття у експлуатацію. Також немає документів про утилізацію і знешкодження вторинних матеріалів – корпусів від акумуляторів”, – розповів Віктор Макарчук.
За словами директора ТзОВ «Левмет» Ігоря Романчука, всі зауваження, які були від санстанції виконані. „Сьогодні ми направили звернення до головних лікарів санітарноепідемологічної служби Львівської області, міста Львова та Личаківського району про виконання усіх вимог. Ми готові до повторної перевірки та комісії. І просимо міську раду призначити державну приймальну комісію”, – розповів Ігор Романчук.
Нагадаємо, що проти введення у експлуатацію підприємства сьогодні виступали депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Яромир Самагальський та начальник управління екології та благоустрою департаменту містобудування Львівської міської ради Орест Прус.
Нагадаємо, що 12 листопада головний санітарний лікар міста на підставі лабораторних досліджень тимчасово заборонив функціонування ТзОВ «Левмет», яке планує запуск виробництва з переробки брухту свинцево-кислотних акумуляторів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ