Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ТзОВ ВКП «Алвема» тимчасово не перевозитиме гудрони автотранспортом у Донецьку область

ТзОВ ВКП «Алвема», що займається нейтралізацією кислих гудронів на Грибовицькому сміттєзвалищі, тимчасово відмовилося від транспортування гудронів автоцистернами до міста Макіївка Донецької області і розглядає можливість нейтралізації гудронів на місці. Інститут «Львівдіпронафтохім» разом із ТзОВ ВКП «Алвема» займаються нейтралізацією гудронів на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні за участю представників ТзОВ ВКП «Алвема», міської, обласної влади та керівництва села Грибовичі.   

   Водночас радник голови ЛОДА з питань екології Іван Зозуля наголосив на тому, що будь які проекти, котрі і одна, і інша структура планує реалізовувати на Грибовицькому сміттєзвалищі, мають відповідати законодавству України, бути екологічно безпечними та пройти всі необхідні погодження. Іван Зозуля зазначив, що перевозити кислі гудрони на таку значну відстань (від Грибович до Макіївки) не можна.
Нагадаємо, що ТзОВ ВКП «Алвема» — підприємство у місті Макіївка Донецької області, що через своє львівське представництво займається нейтралізацією кислих гудронів. Нейтралізація полягає в тому, що органічну масу кислих гудронів обробляють за допомогою хімічних реакцій у спеціальному заводі на Донеччині, після чого гудрони, позбавлені кислотності, можна використовувати як альтернативне паливо.
Значний резонанс викликали перевезення кислих гудронів автоцистернами через Львівську область в напрямку Донеччини.  
  


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ