Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТзОВ «Яблуневий дар» збільшив джерела та обсяги викидів, що не передбачено дозволом від 2007 року

Днями спеціалісти Державного управлінні ОНПС в Львівській області провели робочу зустріч із керівниками ТзОВ «Яблуневий дар» щодо необхідних заходів, які потрібно здійснити на цьому підприємстві для ведення виробничого процесу з дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Про це повідомила прес-служба Державного управлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Спеціалісти Держуправління ОНПС зазначили, що в зв'язку зі збільшенням на підприємстві джерел та обсягів викидів, у дозвіл на викиди в атмосферне повітря «Яблуневим даром» від 2007 року необхідно внести зміни, якими буде зазначено всі джерела викидів: кількість котелень, види палива, наявність сушок тощо.

До 1 грудня ц.р. підприємству потрібно доопрацювати документацію, щоб отримати ліміти на утворення та розміщення відходів відповідно до вимог природоохоронного законодавства. Також керівники ТзОВ «Яблуневий дар» повинні отримати дозвіл на спецводокористування, висновки СЕС.

Зважаючи на те, що робочий проект будівництва очисних споруд для очистки каналізаційних стічних вод переробного комплексу ТзОВ «Яблуневий дар», затверджений у 2007 році, впродовж відповідного періоду не реалізовувався, станом на сьогодні на підприємстві лише ведуться будівельні роботи. Тож, Держуправління наголосило, що будівництво очисних споруд має здійснюватись відповідно до будівельних норм та вимог природоохоронного законодавства. Їх введення в експлуатацію можливе лише після отримання висновків усіх погоджувальних служб, зокрема, держекспертизи.

Нагадаємо, вищезгадане підприємство діє на території міста Городока, що поблизу львова. Основний вид діяльності — виробництво фруктових соків та концентратів. За даними Державної екологічної інспекції у Львівській області, протягом 2012 року від мешканців м.Городок неодноразово надходили скарги на адресу ТзОВ «Яблуневий дар» щодо забруднення атмосферного повітря. Результати вимірювання вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах даного підприємства показали перевищення вмісту забруднюючої речовини, зокрема вуглецю оксид.

Також Держекоінспекція виявила, що ТзОВ «Яблуневий дар» встановило й експлуатує дві плодоовочеві сушки, на що немає відповідного дозволу. Таким чином, під час перевірки підтвердились інформація, зазначена у скаргах мешканців Городка, щодо викидів у повітря від технологічного обладнання на ділянках сушок.В результаті, підприємству нараховано штраф.

Керівники ТзОВ «Яблуневий дар» запевнили спеціалістів Держуправління ОНПС, що своєчасно підготують всю необхідну документація, яка підтвердитьналагодження підприємством відповідного технологічного процесу, що не викликатиме численні скарги й дасть підстави для погодження оновленого дозволу на відповідні обсяги викидів виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ