Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 13 армійському корпусі строковики складали іспит з нічного водіння

У військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України тривають збори з водіями автомобільної та броньованої техніки до яких залучено майже 500 військовослужбовців строкової служби, повідомив прес-секретар 13 армійського корпусу Віктор Шубец.

Під керівництвом командирів військових частин строковики, які призвані до лав Збройних Сил України восени минулого року на посади водіїв та механіків-водіїв, готуються до виконання завдань за призначенням у 80-му окремому аеромобільному полку, 15-му окремому реактивному артилерійському полку та 24-й окремій механізованій бригаді на Львівщині, на Закарпатті у 128-й окремій механізованій бригаді, у 300-му окремому механізованому полку на Буковині та 11 окремій артилерійській бригаді на Тернопільщині, а також у військових частинах Рівненського гарнізону на базі 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку.

Протягом першого тижня навчання молоді солдати здійснили 70 кілометрові марші у світлу пору доби, а зараз приступили до водіння військової техніки у темну пору доби.

Так, у Тернополі та Рівному 90 кілометровий нічний марш став черговим досягненням молодих водіїв 11 окремої артилерійської бригади та військових частин Рівненського гарнізону, де вчорашні цивільні юнаки сьогодні опановують спеціальність військового водія. Протягом декількох годин військовослужбовці виконували вправи з водіння автомобілів у колоні на невеликій швидкості дотримуючись встановленої дистанції у 30-40 метрів.

- Ці хлопці до нас прийшли вже хорошими підготовленими водіями, -зазначив командир 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку полковникСергій Патапов. - Але їхня сьогоднішня професія вимагає спеціальних військових знань. Більше того, ми їх не лише навчаємо, а й даємо практичний досвід, який вони використовуватимутьпротягом всієї служби у лавах Збройних Сил України.

Серед техніки, яку «приборкує» молоде поповнення військових автомобілістів – багатотонні Урали, Камази, Зіли та Уази. Аби вміло керувати усією цією технікою, строковикам усе ж довелося посидіти за партами. У навчальних класах вони повторювали правила дорожнього руху, особливості водіння у зимовий період. Завершенням першого тижня навчаннястав 70-кілометровий денний марш. Другий тиждень підсумував марш на 90 кілометрів у темну пору доби.

Командир 11 окремої артилерійської бригади полковник Сергій Корнійчук наголосив, що цей марш став складним іспитом для строковиків, адже керувати військовою технікою довелось в ожеледицю та густий снігопад.

- Уже відчувається, що солдати за кермом почувають себе впевненіше, - додав Сергій Петрович. - Протягом маршу і встановлену дистанцію між автомобілями витримували, і безаварійно дійшли до пункту призначення!

Також, 90 кілометрові марші для військовослужбовців-водіїв плануються у 80-му окремому аеромобільному полку, 15-му окремому реактивному артилерійському полку та 24-ій окремій механізованій бригаді на Львівщині, 128-ій окремій механізованій бригаді, що на Закарпатті.

Після закінчення зборів комісії військових частин приймуть у водіїв військового транспорту іспити з технічної підготовки, будови і технічного обслуговування машин, правил дорожнього руху і практичного водіння. А практичним заліком стане тактико-спеціальне заняття із здійсненням 250 кілометрового маршу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ