Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2005 році АМКУ перевірив 71 суб’єкт на Львівщині

Працівники Львівського обласного територіальноно відділення АМКУ у 2005 році провели 71 перевірку суб’єктів господарювання, органів влади, самоврядування та управління на предмет дотримання законодавства про захист економічної конкуренції. Серед них – ДП „Стрийський КХП №1”; ДП „Стрийський КХП №2”; АТ „Фірма Галбуд”; ВАТ “Львівський хлібозавод №1”; ЛМКП „Львівводоканал”; ВАТ “Львівобленерго”; ТзОВ Телерадіокомпанія “БТБ”; ТзОВ “Еліта – Бізнес – Тур”; ВАТ „Львівський меблевий комбінат”;  БТІ у Львівській області; ВАТ “Львівгаз”; ЛДУДППЗ “Укрпошта”;  Городоцька міська рада, Пустомитівська міська рада; Новороздільська міська рада; Бориславська міська рада;  та ін. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівського обласного територіальноно відділення АМКУ.
За цей період з метою попередження порушень конкурентного законодавства, сприяння розвитку підприємництва і конкуренції надано 223 рекомендації.
Щоб захистити права споживачів Львівської області, відділення і надалі продовжує здійснювати контроль над проведенням перерахунків за ненадані або надані в неповному обсязі послуги з централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення. За 2005 рік (за результатами розгляду звернень) споживачам повернуто коштів на суму понад 500 тис. грн. Економічний ефект від припинення цих порушень становить понад 22 млн грн.
Пріоритетом діяльності  відділення залишається, насамперед, вжиття заходів щодо попередження та усунення зловживань монопольним становищем на соціально важливих ринках, а саме ринках комунальних послуг, основних продуктів харчування,  автоперевезень, зв’язку та нафтопродуктів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ