У 2005 році сільгоспвиробниками було збільшено виробництво овочів та зменшено виробництво зернових культур цукрових буряків та картоплі
Слухай онлайн
Економіка

У 2005 році сільгоспвиробниками було збільшено виробництво овочів та зменшено виробництво зернових культур, цукрових буряків та картоплі

У 2005 році сільгоспвиробниками було збільшено виробництво овочів та зменшено виробництво зернових культур, цукрових буряків та картоплі. Про це сказав заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин під час прес-конференції на тему „Підсумки роботи за рік та нові завдання в реформуванні українського села”.
За його словами, у 2005 році збільшилось виробництво овочів 15,7% , зменшилось виробництво зернових культур 7,6%, цукрових буряків – 15,3%, льону-довгунцю -  46,7%, картоплі – 11,8%.
У 2005 році урожайність по всіх основних сількогосподарських культурах зменшилась зокрема на зернові культури-  2,7 %, цукрові буряки- 11%, картоплю- 13%, овочі – 13%.
Як зазначає Іван Стефанишин, під урожай минулого року було задіяно 580,4 тис. га, що становить 79,2) до наявної ріллі 732,9 тис. га. Порівнючи з попереднім роком посівна площа зменшилася на 23, тис. га, або на 3,8%.
Як зазначив Іван Стефанишин, загострюється питання підвищення родючості ґрунтів. На один гектар посівної площі внесено у 2005 році по 60 кг мінеральних добрив (у поживних речовинах ), що у 4 рази менше 1990 року. Органічними добривами удобрюється лише близько 4 % посівної площі. Щорічно зростає площа кислих грунтів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ
Загрузка...