Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2005 році тваринництво значно скоротилося – Іван Стефанишин

У 2005  році великими темпами скорочувалося тваринництво. Про це сказав заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин під час прес-конференції на тему „Підсумки роботи за рік та нові завдання в реформуванні українського села”. „Недостатня захищеність внутрішнього  ринку   продуктів тваринництва негативно   вплинула на стан його розвитку”, – сказав він.  
За його словами, основною причиною зменшення чисельності поголів'я худоби та виробництва тваринницької продукції стала його збитковість та невигідність утримання особистими господарствами населення, де виробляється більше 90% продукції.
        У 2005 році порівняно з 2004 р. загальна чисельність поголів'я великої рогатої худоби зменшилась на  9,2%, свиней – на 5,5 %, овець і кіз – на 6,5 %, тільки було збільшено загальну чисельність птиці на 3,2%.
Сільськогосподарськими підприємствами у 2005 році до рівня 2004 року на 9,9% збільшилося поголів'я свиней та 49,3 % поголів'я птиці, на рівні утримується поголів'я овець та кіз.
Сільськогосподарські підприємства у 2005 році збільшили виробництво м'яса на 17.4%.
У 2005 році всіма категоріями господарств збільшено виробництво яєць на 33.5 млн штук, або на 6.5%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ