Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2005 році у Стебнику створили 365 нових робочих місць

Як повідомила директор Стебницького міського центру зайнятості Леся Качмар, упродовж 2005 року з метою пошуку роботи до служби зайнятості звернулося 556 осіб мешканців Стебника віком до 28 років. Основною причиною незайнятості молоді, як і загалом мешканців Стебника, є призупинення виробництва на ДГХП „Полімінерал”. У недалекому минулому чисельність працівників на підприємстві сягала близько 5 тисяч, а нині там працює усього 382 особи. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.
Із 166 юридичних організацій міста до ринкоутворюючих можна віднести ТзОВ «Маст», ДКП „Стебниктеплокомуненерго”, Стебницька міська лікарня, ТзОВ «Канзас». Вагому роль в обслуговуванні тимчасово незайнятих громадян відіграє міський центр зайнятості, котрий реалізовує найважливіші напрями державної політики зайнятості. За сприянням центру зайнятості торік знайшли роботу 250 осіб віком до 28 років. А це - на 10 відсотків більше, ніж позаторік.
За словами Лесі Качмар, перспективним у розвитку міста має стати підприємництво. Торік 136 осіб поповнили ряди підприємців, зараз їх налічується близько 400. Служба зайнятості сприяє цьому поступу. Зокрема, 26 безробітних отримали одноразові виплати допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу.
Міська влада приділяє велику увагу питанням зайнятості населення. Так, у Cтебнику впродовж 2005 року створено 365 нових місць праці. Проте, це далеко не вичерпані можливості. Одне з першочергових завдань - освоєння інвестицій на ДГХП „Полімінерал”, що дасть можливість створити не одну сотню нових робочих місць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ