Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2006 році створять чотири агенції регіонального розвитку

Протягом 2005 року створено 5 агенцій регіонального розвитку (АРР), у поточному році заплановано ще 4 АРР. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

В області створено мережу регіональних Фондів підтримки підприємництва в районах і містах обласного значення, де на реалізацію заходів регіональних програм з підтримки розвитку малого підприємництва передбачено 777,9 тис. грн., в тому числі на виконання заходів Регіональної програми на 2005 р. в обласному бюджеті було передбачено 300 тис.грн., які повністю використано згідно Напрямів використання коштів обласного бюджету на підтримку малого та середнього підприємництва.
На 2006 рік передбачено 300 тис.грн. Попри позитивні зрушення у розвитку малого підприємництва, на сьогодні є ще ряд проблемних моментів, які потребують вирішення як на центральному так і на регіональному рівнях: недостатнє матеріально-технічне та фінансове забезпечення розвитку малого підприємництва; високий рівень збитковост. малих підприємств; розмір середньої заробітної плати у сфері малого підприємництва нижчий за середній рівень заробітної плати в економіці області, про що свідчить факт тонізації доходів суб'єктів підприємництва; відсутня система широкого доступу до кредитних ресурсів, матеріальної підтримки підприємництва на початковій стадії; потребує подальшого врегулювання перевірок суб'єктів підприємницької діяльності, зокрема щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового та безготівкового обігу, який регламентується внутрішніми актами ДПА, що не забезпечує прозорого механізму;
відсутність прозористі щодо оренди і продажу земельних ділянок та об'єктів нерухомості всіх форм власності, здійснення таких операцій поза межами єдиних дозвільних центрів.
В області у 2005 році завершено прискорений перегляд регуляторних актів та розпочато системну роботу щодо відстеження результативності раніше прийнятих регуляторних актів.
В масштабах області можна констатувати наступне (в тому числі регуляторні акти облдержадміністрації), що із запропонованого переліку 679 регуляторних актів 392 акти визнано такими, що втратили чинність, 13 - переглянуто і 174 - залишено без змін.
Відповідна увага приділена послідовному відстеженню результативності регуляторних актів, складаються звіти про відстеження, які згідно чинного законодавства оприлюднюються та подаються до представництва Держпідприємництва України у Львівській області.
В області завершена робота по налагодженню діяльності єдиних реєстраційних вікон. Після ряду нарад з усіма причетними до реєстраційних та після реєстраційних процедур структурами розпочали роботу єдині реєстраційні офіси в усіх регіонах, а в більшості за принципом організаційної єдності. Однак, з метою усунення все ще існуючих недоліків у системі держаної реєстрації, продовжується спільна робота з представництвом.
В більшості районів передача даних здійснюється модемним зв'язком, що сповільнює роботу. Крім того, незважаючи на те, що інформація з ЄДР для постановки на облік в органах державної податкової служби, пенсійного фонду, фондів соціального страхування передається в електронному вигляді, дані органи додатково вимагають від підприємців окремо подавати заяви для постановки на облік. У зв'язку з цим, а також враховуючи недостатню кількість державних реєстраторів та недостатнє приміщення у м. Львові утворюються черги, так як суб'єкти господарювання заповнюють самі заяви в приміщенні державної реєстрації - «єдиному реєстраційному вікні».    
На території області проведено відповідну роботу по запровадженню видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності. Для організації роботи єдиних дозвільних офісів в області свою допомогу надавали і міжнародні організації, зокрема, проект БІЗПРО. Так, за його сприяння дозвільні офіси відкриті та функціонують у містах Дрогобич, Червоноград, Моршин, а також дозвільний офіс в м. Кам'янка-Бузька.
Провівши належну підготовчу та методологічну роботу з 6 січня 2006 р. єдині дозвільні офіси працюють на Львівщині за принципом організаційної єдності в повному обсязі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ