Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2007 році місту обов’язково треба вирішити, що робити із теплопостачальними підприємствами, — Юрій Кужелюк

У 2007 році місту обов’язково треба буде вирішити, що робити із теплопостачальними підприємствами, — заявив сьогодні, 14 грудня, на прес-конференції член бюджетної комісії ЛМР Юрій Кужелюк. Якщо ще наступного року, за його словами, міський бюджет ще так-сяк зможе утримувати „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго”, то вже наступні роки ці підприємства можуть стати буквально катастрофою для міста.
„Цього року тепловим підприємствам ми виділили з бюджету розвитку 30,8 млн грн і ще близько 4 млн грн було закладено в загальному фонді на компенсацію тарифної різниці. Це надзвичайно великі гроші, але й їх все одно не вистачає, борги тепловиків ростуть і все це лягає великим баластом на місто. Якщо не вирішувати цієї проблеми, то Львів уже найближчим часом чекає велика катастрофа”, — наголосив Юрій Кужелюк.
На думку депутата, теплопостачальні підприємства Львова треба передавати в оренду або у концесію. За його словами, це питання піднімається вже давно, ще з попередньої каденції міськради, і навіть вже є кілька фірм, переважно іноземних, які цікавляться „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго”.
„Є попередні домовленості, протоколи намірів, а потрібне насамперед політичне рішення — чи погоджується міська рада передавати теплові підприємства у концесію або в оренду, чи ні”, — наголосив Юрій Кужелюк.
Окрім „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго”, великим тягарем для бюджету, за словами голови ЛОО УНП, є ще одне підприємство-монополіст у своїй сфері — МКП „Львівводоканал”, якому цьогоріч місто виділило близько 25 млн грн. Зокрема, 10 млн грн заклали у бюджет міста на 2006 рік на обслуговування кредиту Світового банку, 7,4 млн грн — на заходи з водозбереження, з яких вже профінансовано 5,4 мільйони гривень. Крім цього, керівництво „Львівводоканалу” просить, щоб до кінця цього року їм виділили ще 3,1 млн грн, основна частина з яких піде на розмитнення обладнання для виконання робіт на кредитом Світового банку.
На 2007 ж рік лише на віддачу кредиту та відсотків по кредиту на програму „Вода” необхідно, як наголосив Юрій Кужелюк, близько 20 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ