Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2007 році на програму кредитування засобів з енергозбереження залучать 40 млн грн

Минулого року програму енергозберігаючих технологій впровадили на 68 об’єктів бюджетної сфери. Про це на Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні технології мінімізації енергоспоживання в будівництві. Відновлювані джерела енергії», що відбулася вчора у Львові, заявив начальник Головного управління промисловості області Ростислав Сорока.
 «Впроваджуючи програму енергозбереження, енергозберігаючі технології впровадили на 68 об’єктах бюджетної сфери. Було переведено заміну 5,5 тис. застарілих вікон на енергозберігаючі склопакети, замінено близько 1 тисячі застарілих котлів на сучасні, енергоощадні. По програмах кредитування енергозберігаючих технологій населення взяло 319 тисяч грн кредитів лише в січні-грудні. У 2007 році на програму кредитування – погашення частини відсотків за кредит на енергозберігаючі технології державою, з державного бюджету буде залучено 40 млн грн. Це лише початок впровадження програми енергозбереження, але він вже дав перші добрі результати”, – зазначив Сорока.     
За словами Сороки, в 2006 році було розроблено методику формування локальних програм енергозабезпечення в бюджетній сфері, і перший етап передбачав підготовку енерго-інжинерів в кожну бюджетну організацію.
«У минулому році проводилися курси підготовки енергетичних менеджерів, в цьому ж році це навчання продовжуватиметься, зокрема будемо навчати представників Асоціації співвласників житлових будинків, Асоціації міст України, та інших організацій. Другий етап – впровадження енергозберігаючих технологій на місцях – він вже розпочатий, і якщо все відбуватиметься такими темпами як зараз, то можна сказати що за 3-4 роки енергоощадні технології будуть поширені у всій області», – зазначив Сорока.
Водночас, за його словами, область приділятиме значну увагу збільшенням видобутку власного газу, що є в надрах Львівської області та зменшенню споживання газу промисловими підприємствами. «Промисловість області споживає 1млрд 700 млн куб. газу, в той час як баланс видобутку становить 1,2 – 1,3 млрд куб газу. Ми працюватимемо над тим, щоб скоротити цю різницю», – сказав Сорока.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ