Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2007 році ввозитимуть менше вантажних автомобілів та автомобілів з великим об’ємом двигуна

У минулому році на Яворівській митниці було розмитнено лише 300 легкових автомобілів та понад 3600 вантажних авто. Про це «Гал-info» повідомила прес-секретар Яворівської регіональної митниці Христина Шубіна.
За її словами, в 2006 році було здійснено митне оформлення 300 легкових автомобілів, з яких 44,9 відсотка – авто віком до 5 років, 28,6 відсотка – нові авто та 26,5 відсотка – авто віком від 5-ти до 8 років. Водночас було розмитнено понад 3600 вантажних автомобілів, з яких 31,4 відсотка становлять вантажівки віком до 5 років, 0,2 відсотка – нові вантажні автомобілі та 68,4 відсотка – авто віком від 5-ти до 8 років. Щодо кількості розмитнених автобусів та інших видів транспорту, а також скільки було розмитнено автомобілів популярним способом «по запчастинах», митники точних цифр не називають.
Водночас щодо кількості автомобілів, що були ввезені та розмитнені з нового року, то Шубіна каже, що хоч перших підсумків ще не підводили, але вже з впевненістю можна сказати, що значно скоротився ввіз на територію України вантажних автомобілів та автомобілів з великим об‘ємом двигуна. «Після того, як набрав чинності закон про першу реєстрацією, невигідним стало ввозити вантажні автомобілі та автомобілі з великим об‘ємом двигуна. На свята митниця фактично не працювала, проте, якщо порівняти, скільки було ввезено автомобілів в січні минулого року, то з початку 2007 року було ввезено буквально кілька авто», – говорить Шубіна.
Зокрема, невигідним стало ввозити такі популярні зараз марки автомобілів, які мають вік від 5-ти до 8 років, як Renault Kengoo, Mersedes VITO, Opel Combo, Citroen Berlingo, оскільки при першій їх реєстрації в Україні в МРЕВ їх власники мають сплатити в середньому 1,5-2 тисячі євро.
Нагадаємо, що частина закону про податок з власників транспортних засобів, що стосується дозволу на ввіз авто старше 8 років набере чинності з моменту як Україна вступить в СОТ.     
Яворівська регіональна митниця курує діяльність пунктів перетину кордону Краковець-Корчова та Рава-Руська-Гребенне.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ