Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2009 році в Україні всиновили рекордну кількість дітей

У 2009 році громадяни України всиновили 2381 дитину, що на 15% більше в порівнянні з 2008 роком (2066). При цьому стабільно скорочується кількість дітей, усиновлених іноземцями. Про це свідчать попередні підсумки 2009 року, підведені в Державному департаменті з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.

"Природно, що у зв'язку з постійним зростанням кількості усиновлених дітей громадянами України з року в рік скорочується кількість дітей, усиновлених іноземцями, оскільки і українські, і іноземні усиновителі хочуть усиновити маленьку і здорову дитину. Щороку все більше дітей знаходять сім'ю в Україні, а значить Україна перестає бути донором для міждержавного усиновлення", - підкреслив міністр.

Так, за попередніми даними, протягом 2009 року громадяни інших країн усиновили 1426 українських дітей. Це на 10% менше, ніж у 2008 році - 1587 дітей та на 730 дітей (близько 30%) менше, ніж у 2005-му, коли іноземцями було усиновлено 2156 дітей", - повідомив Юрій Павленко.

При цьому з кожним роком збільшується різниця між віком усиновлених українцями та іноземцями дітей. Таким чином, в Україні знаходять родину практично всі здорові діти молодшого віку. Павленко нагадав, що на офіційному обліку дітей, які можуть бути усиновлені, з близько 32 тисяч осіб 27 тисяч - діти, старші за сім років, тому зусилля влади, в тому числі на законодавчому рівні, спрямовуються і будуть направлятися на активізацію усиновлення дітей старшого віку, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ