Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2011 р. в економіку України буде інвестовано понад 100 млрд грн

За оцінками Уряду, в 2011 році в економіку України буде залучено понад 100 млрд грн інвестиційних коштів. Про це заявив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв під час офіційного представлення нового керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва, повідомила прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

За словами Андрія Клюєва, перед укрупненим агентством, яке було створене на базі Держагентства з інвестицій та розвитку і Держагентства з управління національними проектами, стоять важливі та масштабні завдання.

Андрій Клюєв нагадав, що на виконання доручень Президента і Прем'єр-міністра України, вже найближчим часом повинна бути підготовлена програма інвестиційно-інноваційної діяльності на поточний рік. За його словами, Уряд буде співпрацювати з усіма великими платниками податків, яких сьогодні налічується близько 1200. «Вони створюють до 90% національного ВВП, і державні інвестиційні програми повинні враховувати інвестиційні плани великих компаній», - сказав перший заступник глави Уряду України.

«У результаті повинна бути побудована ефективна модель державно-приватного партнерства, яка не тільки дозволить прискорити економічне зростання, але і провести в найближчі роки ефективну модернізацію промисловості України», - заявив Андрій Клюєв.

Він також повідомив, що в планах Кабінету Міністрів - активна робота з банківським сектором для поліпшення умов кредитування перспективних і важливих для країни інвестиційних проектів.

За словами Андрія Клюєва, важливим результатом має стати не тільки створення нових робочих місць, а й якісні зміни у структурі економіки, зростання частки високотехнологічних виробництв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ