Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2017 році Львівська обласна рада мала 51 судову справу

У 2017 році було забезпечено представництво та захист інтересів Львівської обласної ради у процесі розгляду 51 судової справи, в порядку адміністративного, цивільного, господарського та кримінального судочинства. Про це йдеться у щорічному звіті голови Львівської обласної ради.

Кількість судових засідань, в яких брали участь уповноважені представники обласної ради, у судах усіх юрисдикцій та інстанцій (в т. ч. суди апеляційної та касаційної інстанції) по вказаних справах, за період із 01.01.2017 по 31.12.2017 року становить близько – 187 засідань.

Із загальної кількості судових справ, стороною в яких є Львівська обласна рада необхідно виділити:

     – 9 справ, що стосуються оскарження рішень обласної ради щодо надання у користування мисливських угідь на території Львівської області.

     – 6 справ, що стосуються стягнення органами прокуратури в інтересах Львівської обласної ради коштів, в якості відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва; збитків за самовільне видобування підземних вод; відшкодування витрат на лікування потерпілих від кримінальних правопорушень.

     – 10 справ, що стосуються оскарження права власності обласної ради та її комунальних підприємств на нерухоме майно, в тому числі земельні ділянки.

     – 5 справ, що стосуються оскарження депутатами Львівської обласної ради рішень обласної ради.

     – 2 справи, що стосуються сфери поновлення прав реабілітованих громадян.

     – 19 справ належать до іншої категорії справ та не пов'язані спільним предметом розгляду.

Станом на 31.12.2017 23 судові справи продовжували перебувати на розгляді судів, тобто судові рішення не були прийняті або не набрали законної сили внаслідок їх оскарження в апеляційному чи касаційному порядку.

Із загальної кількості справ, в яких рішення судів набрали законної сили, Львівська обласна рада виграла у 25 справах.

Натомість – 3 справи, в яких обласна рада виступала Відповідачем, були програні:

     – позов поданий прокуратурою Львівської області щодо визнання незаконним та скасування рішення обласної ради про надання мисливських угідь у користування (Стрийський лісівник);

     – позов поданий прокуратурою Львівської області щодо визнання незаконним та скасування рішення обласної ради про надання мисливських угідь у користування (Перемишлянський УТМР);

     – позов поданий прокуратурою Львівської області щодо визнання незаконним та скасування рішення обласної ради про надання мисливських угідь у користування (Ходорівський УТМР).

Також варто зауважити, що до розгляду 17 судових справ, Львівська обласна рада залучена в якості третьої особи, тобто судові рішення у цих справах прямо не впливають на права та обов'язки Львівської обласної ради.

Окремо вважаємо за доцільне звернути увагу на п'яти особливо важливих справах, в яких Львівська обласна рада, зокрема захищала право власності територіальних громад Львівської області на об'єкти нерухомого майна:

     1. Справа за позовом Фонду Державного майна України до Львівської обласної ради про визнання незаконними та скасування розпорядження та рішень, визнання права власності та витребування спірного нерухомого майна, а саме Львівського палацу мистецтв загальною площею 8665,2 кв.м., розташованого за адресою: вул. М. Коперника, 17, м. Львів (скасування права власності обласної ради на приміщення Палацу Мистецтв у м. Львові).

     2. Справа за позовом Львівської міської ради до Львівської обласної ради про визнання частково незаконним та скасування рішення обласної ради від 26.02.2008 № 477 "Про питання врегулювання права власності на об'єкти нерухомого майна спільної власності територіальних громад Львівської області" (скасування права власності обласної ради на 8 приміщень закладів охорони здоров'я у м. Львові).

     3. Справа за позовом Львівської міської ради до Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Приватного акціонерного товариства "Нафта-Львів", товариства з обмеженою відповідальністю "Новел-Істейт" про визнання недійсними рішення, розпорядження, договору-купівлі-продажу та витребування земельної ділянки (скасування рішення обласної ради про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення).

     4. Справа за позовом Львівської міської ради до Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Приватного акціонерного товариства "Авіас Плюс", Публічного акціонерного товариства "Укрнафта" про визнання недійсними рішення, розпорядження, договору-купівлі-продажу та витребування земельної ділянки (скасування рішення обласної ради про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення).

     5. Справа за позовом Іваночко І. І. до Львівської обласної ради про визнання незаконним та скасування рішення обласної ради про звернення до Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації про демонтаж Монумента Слави по вул. Стрийській у м. Львові (звернення обласної ради щодо необхідності демонтажу символу тоталітарного комуністичного режиму).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ