Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2018 році матимемо Меморіал Небесній Сотні

Як повідомила кореспондентка Гал-інфо, облаштування Меморіалу Небесної Сотні почнеться вже весною 2018 року, який обійдеться не менше ніж за один мільйон доларів.

Станом на сьогодні вже є детальний план території парку «Високий Замок», так як Меморіал буде розташованим на його території. Після погодження та затвердження детального плану буде створено робочу групу, яка розпочне працювати над проектом.

Про детальний план локації розповів Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури й урбаністики ЛМР: «Між двома пагорбами на вулиці Кривоноса буде пішохідний міст. З пандусом, з доступністю, який теж матиме скульптурну природу і буде об’єктом всередині експозиції. І цей міст виводитиме на терасу з вул. Замкової, яка зараз не експлуатується. Там буде зведена площа і присвячена героям Небесної Сотні стела».

Як відомо, для заохочення учасників конкурсу, було виділено 180 тис. грн з призового фонду міського бюджету, тобто 90, 60 та 30 тис. грн для першого, другого та третього місця. Нагадаємо, до конкурсу охочі подали 25 ідей. Перше місце посів авторський колектив з Андрія Лесюка, Марії Яструбчак та Христини Пундак.

Юліан Чаплінський, зазначає, що «було проведено три конкурси по Меморіалу Небесної Сотні: перший — на ідею пам’ятника, другий конкурс був проваленим через брак якісних робіт, а третій був проведений та схвалений. Більше того, уже відбулася церемонія нагородження призерів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ