Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2020 році інспектори з паркування виписали понад 47 тисяч постанов, - Діль

Як повідомив в коментарі радіо "Львівська хвиля" начальник управління безпеки міста Юрій Діль, сьогодні евакуаторами у Львові управляє дві компанії - управління транспорту і один робочий евакуатор є в муніципальної варти.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Евакуатори мають свою цілодобову службу, яка направляє їх на виклики або інспектора з паркування, або управління поліції. Постійно діє правило, що вдень евакуатори розміщуються в центральній частині міста, а вночі працює один евакуатор цілодобово.

Що до викликів, за попередній рік, муніципальна варта направляла евакуатори 560 разів. Це виклики виключно для потреб інспекторів з паркування.

Як зазначає Юрій Діль, в добу може бути від 3 до 12 викликів. В законі чітко прописано, які автомобілі підлягають евакуації. Дуже багато випадків є таких, де просто виписується штраф для водія.

Що стосується інспекторів з паркування, то у 2020 році працювало 18 інспекторів з паркування, ними було винесено 47 тисяч постанов на загальну суму 16 426 тисяч грн. До бюджету надійшло майже 12 мільйонів гривень. Рівень сплати штрафів на рівні 75%

Також Юрій Діль повідомив, що у Львові будуть збільшувати штат інспекторів з паркування. Згідно з розрахунками, по місту Львову потрібно не менше 50 інспекторів.

"На гарячій ліній міста інколи на день буває понад 30 звернень мешканців що до порушень правил дорожнього руху та паркування", - зазначив Діль.

Найбільш проблемними місцями для паркування є проспект Свободи, пл.Данила Галицького та пл.Митна. Також всі відрізки до центральної частини міста та бічні вулиці Листопадового Чину, Гнатюка, Городоцької, залізничний вокзал, аеропорт, автостанції.

Збільшення кількості евакуаторів у Львові наразі не планується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ