Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2021 році на Львівщині створили 652 місця у школах і садку, - Андрій Годик

У межах програми «Велике будівництво» у 2021 році завершили та відкрили три школи та один дошкільний навчальний заклад, створили нових 652 навчальних місця.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Як повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, це школа у селі Гніздичів, вартість проєкту – 68 млн гривень і, що важливо, торік вдалось залучити найбільшу суму – це 51 млн гривень з державного бюджету.

“Це нівелює усі стереотипи про те, що фінансуються державні кошти тільки в обласні  та районні центри. Ця школа є у сільській місцевості і ми вважаємо, що саме у селах важливо забезпечувати якісну освіту.  Цей об’єкт є одним із найсучасніших у Стрийському районі і 430 дітей мають хороші умови для навчання”, - наголосив Андрій Годик.

Інший об'єкт – школа у Братковичах у Львівському районі. Загальна вартість – 104 млн гривень, цього року 47 млн коштів з ДФРР  профінансували. Новозбудована школа розрахована на 180 учнівських місць.

Третій освітній об’єкт –  реконструкція школи у Прилбичах Яворівського району. Реалізація проєкту дала можливість покращити умови для навчання для 382 учнів, оснастити школу сучасними інформаційними технологіями, підвищити енергоефективність та зменшити відповідні бюджетні витрати шляхом заходів енергоощадження (металопластикові вікна, термоізоляція даху та стелі).

"Відкриваючи освітні об'єкти, важливо акцентувати на кількості школярів, які навчатимуться в сучасних комфортних приміщеннях.  Переконаний,  хороші умови сприятимуть покращенню  навчального  процесу та успішності школярів”,- додав Андрій Годик.

Щодо дошкільної освіти, то торік відкрили садок у Воля-Висоцька Жовківського району. Загальна вартість ремонтних робіт склала майже 18,5 млн грн, з яких майже 4 млн грн скерували з обласного бюджету. Окрім того, 8,5 млн грн виділили з державного бюджету та 6 млн – з бюджету громади.

Також Андрій Годик акцентував, що перехідними на цей рік є три освітні об’єкти. Це школа у смт Гірник Червоноградського району, НВК І-ІІІ ст у селі Новий Кропивник та дитячий садок у селі В’язова Жовківського району, який планують завершити до середини літа 2022 року.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ