Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

У 20 отруєних на весіллі у Львові знайшли сальмонельоз

У 20 отруєних на весіллі 16 липня у Львові знайшли сальмонельоз - про це повідомив начальника головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Середи сьогодні, 20 липня, під час брифінгу щодо спалаху гострої кишкової інфекції у мешканців Львова та Пустомитівського р-ну Львівської області.

Завідувач епідеміологічного відділу обласної СЕС Наталія Тімко заявила, що, найймовірніше, хворі заразились сальмонелою під час споживання страв з курячого м’яса. 80% постраждалих вживали їх, в той час, які ті, хто не потрапив до лікарні, зізнались, що курячого м’яса не їли. Вилучені зі святкового столу продукти були відправлені на бактеріальне дослідження, яке підтвердило наявність в них сальмонели.

Наталія Тімко також зазначила, що ці бактерії знайшли згодом у деяких інших стравах, правила приготування та зберігання яких були порушені. Бактерія сальмонели гине про температурі 80 градусів, проте заливне з курячим м’ясом, яке подавали на весіллі, - ідеальний розплідник для неї.

Завідувач відділу обласної інфекційної лікарні Таміла Алексян розповіла, що зараз в інфекційній лікарні перебувають 55 осіб, з них 14 – діти, проте нових поступлень вже немає і скоро пацієнтів почнуть виписувати додому. Стан більшості потерпілих – задовільний.

Троє представників персоналу їдальні також госпіталізовані. За словами Таміли Алексанян, існує версія, що кури не були первинно заражені і бактерію заніс хтось з тих, хто готував страви для весілля, проте встановити це наразі неможливо.

Цікавий факт, що їдальня, де святкували весілля, з 10 червня офіційно закрита на ремонт, тому проводити там будь-які заходи було заборонено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ