Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 8-й лікарні Львова відкрили нейрохірургічне відділення та цілодобовий травматологічний пункт (ФОТО)

Після капітального ремонту у 8-ій лікарні Львова відкрили нейрохірургічне відділення та цілодобовий травматологічний пункт. Нейрохірургічне відділення розраховане на 30 ліжок. За словами начальника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба, така кількість місць є достатньою, щоб забезпечити невідкладною медичною допомогою мешканців південної частини міста. Він зазначив: «У цю лікарню ми перевели два відділення - нейрохірургію та мікрохірургію ока. При цьому ми нічого не добудовували, а просто раціонально використали територію. За останні два роки 8-му лікарню ми значно наблизили до стандартів УЄФА. Вона є базовим закладом для медичного забезпечення Євро-2012».
Як повідомив сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, з бюджету міста у 2008 році на лікарню №8 було виділено близько 1,5 мільйони гривень на нове рентген обладнання, 700 тисяч гривень – на ремонтні роботи в приміщенні травматологічного відділення та 800 тисяч гривень на ремонт приміщення нейрохірургії. «Хочу зазначити, що всі роботи у лікарні зроблені на високому рівні. Міська рада буде щороку контролювати роботу у лікарні, щоб забезпечити належну експлуатацію обладнання та приміщень. Інвестиції в медицину – це наша цілеспрямована політика. Роботи, які проведені у 8-ій лікарні – це тільки початок, кінцева мета – привести всю лікарню у належний стан. Це має бути зроблено до 2012 року. Чемпіонат Європи з футболу 2012 року – це стимул, який дає нам наснагу працювати оперативніше», - зазначив мер.
Слід зазначити, що нейрохірургічне обладнання у 8-му міську клінічну лікарню перенесли з першого відділення нейрохірургії з лікарні швидкої медичної допомоги, де нейрохірургічних відділень раніше було два. За словами Володимира Зуба, це дасть змогу оперативніше та якісніше надавати допомогу мешканцям міста. На базі травмпункту реконструйовано рентгенологічний кабінет і оснащено його новітнім рентгенапаратом. Також у лікарні замінили два лікарняних ліфти, відремонтували коридори та обладнали кімнату очікування.



























Підготувала Наталія Кузьо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ