Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бельгії пасажирські потяги зіткнулися лоб в лоб: є жертви

Бельгійська влада з'ясовує, через що під Брюсселем лоб в лоб зіткнулися два пасажирських потяги. За словами очевидців, передні вагони обох переповнених потягів зім'яті, як консервні банки, такої сили був удар. Загинули близько двадцяти людей, десятки поранені.

Катастрофа сталася недалеко від містечка Халле - це в п'ятнадцяти кілометрах на захід від Брюсселя - в самий розпал ранкової години пік. Ще не зрозуміло як, але дві електрички, що рухалися в зустрічному напрямку, опинилися на одному шляху. Сталося лобове зіткнення.

"Точно не можу сказати, що трапилося. Ми тільки встигли проїхати Халле і, слава Богу, що ми їхали не дуже швидко. А потім раптом я відчув удар", - говорить один з пасажирів.

Незважаючи на невелику швидкість обох потягів, удар був жахливої сили. Перші вагони поїздів буквально стали дибки, порвали лінії електропередач. За даними міністерства внутрішніх справ Бельгії, в результаті катастрофи загинули як мінімум 20 людей. Кілька десятків отримали поранення. Рятувальники до місця аварії прибули досить швидко і відразу почали евакуацію постраждалих. Перевернуті і покручені вагони довелося буквально розрізати, щоб звільнити заблокованих в них людей.

"Я була в першому вагоні і не встигла збагнути, що сталося. Поїзд рухався. Потім сильний удар. Все змішалося: люди, речі. Як на мене - дуже багато жертв. Більше я нічого не пам'ятаю", - пояснює одна з постраждалих.

Точні причини аварії на цей момент поки не називаються. Розглядаються кілька версій. Основна - це збій в автоматизованій системі управління руху поїздів, який і привів до того, що обидві електрички опинилися на одному шляху. Причинами таких трагічних неполадок, у свою чергу, могли стати снігові замети і обмерзання шляхів і електронного обладнання.

Тепер залізничне сполучення в районі аварії паралізовано. Припинено рух поїздів на ділянках Брюссель - Турне і Брюссель - Монс. Потяги, що йдуть з Франції в бельгійську столицю, пущені в об'їзд. З південного вокзалу Брюсселя потяги ідуть з великим запізненням. Рух швидкісних експресів за маршрутом Париж - Брюссель - Лондон також повністю припинено, передають Вести.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ