Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Белзі горіла дерев’яна церква

У місті Белз Сокальського району горіла дерев’яна церква Святої Параскевії П’ятниці, яка є пам’яткою архітектурі XVII сторіччя. Пожежа трапилася учора, близько 13 години. До місця виклику було направлено шість відділень рятувальної служби на автоцистернах. На момент прибуття першого підрозділу вогнем було охоплено купол церкви. Повідомив прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.

Церква не діюча, останнім часом там проводилась реставрація. Конструкція будівлі церкви дерев’яна, розміром в плані 10х10 м та висотою 12 м.
В результаті пожежі вогонь пошкодив купол церкви на площі 4 метри квадратних. Та завдяки швидкому виявленню та повідомленню про пожежу пожежно-рятувальним підрозділам вдалось врятувати будівлю церкви. Загиблих та потерпілих внаслідок пожежі немає. Збитки – встановлюються. За словами рятувальників, ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невідомої особи.
Від початку року це вже шоста пожежа в церквах на території області і вчетверте за цей рік горіла пам’ятка архітектури. За фактом ведеться слідство.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ