Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У березні НБУ поповнив міжнародні резерви майже 1 млрд дол. США: їх обсяг перевищив 25 млрд дол.

Починаючи з другої половини лютого, на міжбанківському ринку спостерігається домінування валютної пропозиції, що сприяє зміцненню гривні з одночасним наближенням її офіційного курсу до ринкових котирувань відносно іноземних валют. Наведене пояснюється, насамперед, зростанням валютних надходжень на користь резидентів у вигляді експортної виручки, інвестицій, а також кредитів і депозитів. При цьому має місце зменшення платежів за зовнішніми борговими зобов’язаннями перед нерезидентами. Повідомило Управління НБУ у Львівській області

 

За таких умов Національний банк України отримав можливість активізувати купівлю іноземної валюти, накопичуючи міжнародні резерви. Завдяки цьому у березні їх обсяг збільшився майже на 1 млрд. дол. США та перевищив 25 млрд. дол. США. Наведеній динаміці міжнародних резервів не завадила підтримка Національним банком України платежів НАК «Нафтогаз України» за його зовнішніми контрактами.

 

Курс гривні відносно долара США на міжбанківському ринку за місяць укріпився на 0,76 %, до 7,9183 грн./дол. США, а готівкової гривні за операціями продажу доларів США – на 1,33 %, до 7,9072 грн./дол. США.

 

Зміни офіційного курсу гривні відображали коливання її котирувань на міжбанківському ринку – за березень вона ревальвувала відносно долара США на 0,81 %, до 7,9250 грн./дол. США, а відносно євро – на 0,86 %, до 10,6845 грн./євро. До російського ж рубля гривня девальвувала на 1,51 %, до 2,6989 грн./10 рос. рублів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ