Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У березні відбудеться презентація проекту ІІІ Європейського коридору

У березні заплановано провести презентацію німецько-польсько-чесько-словацького проекту ІІІ Європейського коридору. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління архітектури та містобудування Львівської міськради Юрій Криворучко.
«Основним завданням проекту є активізація вузлових центрів, зокрема Львова, що є центром Заходу та міжнародним об’єктом інтересів. Будівництво такого коридору дозволить активізувати населення в зоні впливу, зокрема заплановано децентралізувати рух, щоб транспортні лінії не перетинали місто. Для цього ми плануємо їх пересунути на 20-30 км. Наразі Європейська програма ТАSIС виділила 160 тисяч євро Національному університету „Львівська політехніка”, і кафедра містобудування повинна за 1,5 року підготувати цей проект», – говорить Криворучко.
Проект ІІІ Європейського коридору розвитку Via Regia «Берлін-Київ» ставить за мету розроблення об’єднаної просторової стратегії розвитку для території вздовж ІІІ Європейського коридору, що охоплює території Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, України. Коридор сполучає важливі економічні центри усередині Євросоюзу і забезпечує долучення України до європейської комунікативної мережі і найважливіших політичних і економічних центрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ