Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

У Берліні стартували консультації з підготовки переговорів у "нормандському форматі"

У Берліні розпочалися консультації у «нормандському форматі» на рівні політичних директорів МЗС України, Німеччини, Франції та Росії. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник АТО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

«Сьогодні в Берліні розпочалися консультації у «нормандському форматі» на рівні політичних директорів Міністерств закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії. Україну на цій зустрічі представляє директор Департаменту політики та комунікацій МЗС Олексій Макеєв», - зазначив він.

За словами Лисенка, зустріч проходить на виконання домовленостей, досягнутих у ході телефонної конференції міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та РФ 2 січня. У ході консультацій обговорюється імплементація Мінських домовленостей та питання підготовки зустрічі глав держав в Астані (Казахстан), запланованої на 15 січня.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що 15 січня в Астані відбудеться зустріч у «нормандському форматі». Учасниками переговорів у «нормандському форматі» є президент України, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент РФ Володимир Путін.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ