Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Білорусі суд позбавив статусу ЗМІ портал Tut.by, що висвітлював протести у країні

Економічний суд Мінська позбавив один з найбільших білоруських новинних порталів статусу ЗМІ через нібито публікацію неправдивої інформації. Справу відкрили за позовом Міністерства інформації Білорусі. Там вважають, що журналістські розслідування шкодять державним інтересам.

Про це повідомили у Tut.by, - передає Громадське.

Так, Мінінформації Білорусі заявило, що журналісти завдавали шкоди державним інтересам у матеріалах про порушення роботи Центральної виборчої комісії під час президентських виборів, хабарництво та роботу силовиків.

Зокрема, сторона позивача заявила, що журналісти у своєму матеріалі завищили суми виплат працівникам Комітету держконтролю (КДБ), а отже дезінформували читачів про порядок розподілу і витрат бюджетних коштів.

Також, за словами обвинувачення, публікація дискредитує діяльність держорганів у сформованих суспільно-політичних умовах.

Захист журналістів, своєю чергою, заявив, що в Міністерстві інформації так і не вказали в чому тут державний інтерес.

Окрім того, журналісти заявили, що втрата статусу ЗМІ порталу обмежуватиме право громадян на доступ до достовірної інформації.

Що передувало?

Раніше Міністерство інформаційної політики направило журналістам порталу 4 попередження за вказані публікації.

За законом, Tut.by могли позбавити статусу ЗМІ вже після двох і більше письмових попереджень протягом одного року.

Та 18 вересня Міністерство інформації також звернулося до суду з позовом про припинення випуску інтернет-видання.

Так, 1 жовтня за наказом міністра інформації Ігоря Луцького дію статусу ЗМІ для Tut.by призупинили на 3 місяці - до 30 грудня 2020 року.

Однак у виданні зазначали, що продовжать вільно працювати як онлайн-ресурс. Портал Tut.by був заснований ще у 2000 році, та до 2019 року працював без статуту взагалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ