Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

У боротьбі з теперішнім режимом Маринович пропонує тактику малих, добре згуртованих груп

«Людині не притаманно бути зігнутою, це її неприродний стан. Треба спільно підніматись з того болота, в яке нас загнали. До цього ми вас і закликаємо», - заявив віце-ректор УКУ Мирослав Маринович презентуючи у Львові нове громадське об’єднання «Зарваницька ініціатива». Про це повідомила прес-служба ГО "Нова хвиля".

За його словами, сила громади полягає в тому, що вона не дозволяє владі розчавити людину. Мирослав Маринович наголосив - «Зарваницька ініціатива» пропагує серед людей ідею самоорганізації у вирішенні щоденних проблем: «Організуйтеся так, аби можна було подолати страх, роблячи об’єднавчі справи. До прикладу, якщо ми тепер почнемо дискутувати про те, яка партія краща, яка гірша, ми поділимось, але ми всі хочемо споживати здорову їжу! Допоможімо одне одному жити в нормальному суспільстві. Нам заважає брак віри, надії і любові, а ці поняття взаємопов’язані», - переконаний Мирослав Маринович.

Він додав, що «Зарваницька ініціатива» пропонує відроджувати ці поняття через маленькі справи. Щоб наростити м’язи в боротьбі з нинішнім режимом, потрібно робити невеличкі кроки: «Я вас кличу до того, аби ми всі взялися за руки у наших простих життєвих ситуаціях. І тут можна буде досягти великого ефекту».

На думку віце-ректора УКУ, сьогодні у суспільстві є дефіцит довіри та солідарності. Відтак, Мирослав Маринович виступив із закликом відроджувати ці цінності. «Наша історія доводить – ми завше зраджуємо один одного. Може, пора вчитися компенсувати наш національний негатив! Я не кличу вас до прямої великої політичної боротьби, я вас кличу до об’єднання та до відродження наших цінностей», - наголосив Мирослав Маринович.

«Населення країни від громади відрізняється тим, що перше живе за принципом «моя хата скраю», ваші проблеми – це ваші проблеми. Це закінчується перетворенням влади на авторитарний режим, і вона робить з людьми, що хоче. Ця картинка нині у нас на екранах телебачення. Ця сила дійде до нашої хати і змусить робити те, що вона хоче. Громада ж є пружною. Це люди, які вміють триматись один одного», – зазначив Мирослав Мартинович.

Нагадаємо, у неділю, 6 лютого у Львові в  кінотеатрі ім. О. Довженка відбулась презентація аполітичного громадського об’єднання «Зарваницька ініціатива». До нього входять Іван Вакарчук, Мирослав Маринович, Тарас Стецьків, Ігор Коліушко та низка інших відомих громадських діячів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ