Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бродах перебуватимуть мощi Меркурiя Бригинського

У Бродах вiдтепер постiйно перебуватимуть мощi українського святого. Святиню до мiста привезли з Чернiгiвщини, а передав її архиєпископ Чернiгiвський i Нiжинський Iларiон, який займався канонiзацiєю святого.

Тепер у храмi Святих первоверховних апостолiв Петра i Павла (УПЦ КП) малюють образ Меркурія, аби мощi могли зберiгатись у ньому.

"В iконi буде зроблена невелика металева заглибина -- мощовик, де й покладуть мощi Меркурiя Бригинського, -- розповiдає "Експресу" протоiєрей отець Степан Шира, настоятель храму. -- Цей святий жив у другiй половинi XIX -- першiй половинi XX столiть. Вiн був ревним служителем Христа у складнi для Церкви часи, коли доводилось вiдправляти служби пiдпiльно по людських оселях. Святий не раз терпiв за вiру. Та коли його хотiли розстрiляти, зброя тричi не поцiлила".

Канонiзували преподобного наприкiнцi минулого року -- на його могилi зафiксували чуда. Зокрема, мама, у доньки якої були проблеми iз ногами, зiрвала траву з могили Меркурiя Бригинського, поклала її до шкарпетки дитинi, і дiвчинка одужала. До святого найчастiше звертаються з молитвами за оздоровлення, особливо тi, кому дошкуляють хвороби кiсток. 

До слова, у храмi Святих первоверховних апостолiв Петра i Павла у суботу та недiлю ввечерi вiдправлятимуть молебнi до святого Меркурiя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ