Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

У Бродах виламали двері до офісу ВО «Свобода» та «Яворини»

1/3
Вчора, 9 травня в Бродах невідомі зламали двері й пробралися до приміщення, в якому міститься офіс ВО «Свобода», а також волонтерський центр Об’єднання українок «Яворина». Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Зловмисники нічого не вкрали. Відтак, на думку свободівців, їх цікавили не гроші чи офісна техніка. Можливо, шукали інформацію в комп’ютері.

Свободівці також припускають, що мета зловмисників – залякати, «попередити».

«ВО «Свобода» вже 15 років орендує приміщення, що на вул. Лесі Українки в Бродах. Останні два роки тут також міститься волонтерський центр Об’єднання українок «Яворина» - яворинки пакують допомогу військовим на передову, надають допомогу людям з інвалідністю, сиротам, одиноким стареньким. Це місце відоме багатьом бродівчанам, сюди приходять за підтримкою, порадою. Однак від минулого року міська влада взялася виживати орендаторів із офісу, вдаючись до незаконних методів», - розповіла голова «Яворини» Ірина Сех. 

Вона нагадала, що у вересні 2016 року Бродівська районна організація ВО «Свобода» подала позов до Господарського суду Львівської області на виконавчий комітет Бродівської міської ради за те, що той незаконно позбавив їх права продовжувати користуватися приміщенням, яке організація орендувала впродовж майже 15 років.  

Як йдеться в позовній заяві, міськвиконком зобов’язав Бродівську районну організацію ВО «Свобода» звільнити орендоване приміщення у зв’язку із закінченням договору оренди, хоча не мав права так чинити. За законом, після закінчення терміну орендар, який належним чином виконував свої обов'язки за договором, має переважне  право  на укладення договору оренди  на  новий  термін,  хіба що орендоване майно необхідне для потреб його власника. У такому разі власник повинен письмово попередити про це орендаря не пізніше, ніж за три місяці до закінчення терміну договору, але попередження не було. Судова тяганина триває й досі.

У  «Свободі» розцінюють злам приміщення як помсту за критику міського голови Анатолія Белея та інших посадовців.

«Приміщення на вул. Лесі Українки знають чи не всі жителі Бродівщини. Але міська влада з усіх сил  перешкоджає нашій діяльності. Припускаю, що зламані двері – це попередження, що далі будуть жорсткіші дії», - каже Ірина Сех.

Свободівці звернулися із заявою до поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ