Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Бродівському, Городоцькому, Золочівському, Пустомитівському, Старосамбірському, Турківському та Яворівському районах за рахунок зменшення видатків на комп’ютеризацію збільшено видатки на дошкільну освіту

На утримання установ соціально-культурної сфери області в місцевих бюджетах на 2006 рік, за оперативними даними, затверджено асигнування в сумі 1933,5 млн грн, що на 28,7 відсотка більше видатків 2005 року. Про це під час колегії ЛОДА повідомив начальник фінуправління Олег Демків.

На утримання установ освіти в І кварталі 2006 року за загальним фондом використано 195,5 млн грн, що становить 18,7 відсотка до річних призначень. Зокрема, на виплату заробітної плати спрямовано 143311,4  тис. грн. або 18,7 відсотка до річних призначень, оплату енергоносіїв - 24693,2 тис. грн. або 43,1 відсотка,  харчування  - 13138,9 тис. грн. або 20,4 відсотка.
На комп’ютеризацію сільських шкіл у розрахункових показниках на освіту на 2006 рік для місцевих бюджетів області враховано 11,8 млн. грн., однак місцевими радами затверджено лише 6,7 тис. грн. Зменшення показника, доведеного Міністерства фінансів України зумовлено, в основному, недостатністю фінансового ресурсу для забезпечення діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.
Зокрема, у Бродівському, Городоцькому, Золочівському, Пустомитівському, Старосамбірському, Турківському та Яворівському районах за рахунок зменшення видатків на комп’ютеризацію збільшено видатки на дошкільну освіту. А в Кам’янка-Бузькому та Ст. Самбірському районах кошти, передбачені на комп’ютеризацію сільських шкіл спрямовано на проведення капітальних видатків у галузі освіти, Золочівському – реалізацію програми енергозбереження та оздоровлення школярів, Перемишлянському – забезпечення видатків з утримання загальноосвітніх шкіл. 
Вперше у 2006 році з державного бюджету виділяються кошти на виплату державної соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання  соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом „гроші ходять за дитиною”. На цю мету заплановано 254,6 тис. грн., з яких за звітний період одержано 55,8 тис. грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ