Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Брюховичах відбудеться вишкіл щодо популяризації тверезого способу життя

15-16 грудня у Брюховичах відбудеться вишкіл представників всіх єпархій та екзархатів в Україні, які покликані місцевими ієрархами до виконання Проекту боротьби за тверезий спосіб життя, – повідомили „Гал-іnfо” в Департаменті інформації УГКЦ.
Нагадаємо, 20-21 жовтня 2006 року в рамках роботи Тридцять другої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ владики затвердили та благословили до виконання Проект боротьби за тверезий спосіб життя, поданий Комісією душпастирства охорони здоров'я. Крім того, було вирішено до 20 листопада 2006 року у кожній єпархії призначити відповідальних за реалізацію цього проекту осіб.
Під час вишколу у Брюховичах його учасники отримають практичні знання, потрібні для роботи із залежними від алкоголю. «Для цього вишколу ми запросили людей з різних сфер професійної діяльності, які зіштовхуються з проблемою алкоголізму: теолога, психотерапевта, нарколога, соціального працівника, «тверезого алкоголіка» (людина, яка пережила залежність має важливий практичний досвід), - бо саме вони можуть дати учасникам вишколу всебічне знання і розуміння цієї проблематики. Крім того, ми запросили на цей вишкіл директора центру мирянського лідерства, яка дасть ознайомить з організацією роботи на місцях, бо ми починаємо цю діяльність практично з нуля», - зазначає о. д-р Андрій Логін, голова підкомісії «За тверезість життя», яка діє у складі Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я.
Крім того, о. Андрій розповів, що до початку Великого посту проводиться широкомасштабна робота у всіх єпархіях та екзархатах, тобто до того часу представники єпархій повинні організувати навколо себе людей, з якими вони могли б далі працювати. Ця діяльність полягатиме в тому, щоб самим священикам дати мотивацію, як працювати з людьми, які є залежними, чи з їхніми родинами. «Для цього нам потрібна підтримка, потрібна фахова література, проповіді на цю тему. Хочемо також запросити до співпраці ЗМІ, щоби вони також висвітлювали цю проблему», - наголосив голова підкомісії «За тверезість життя».
Розуміючи, що самій Церкві важко буде досягти великих позитивних змін, ми поцікавилися про налагодження співпраці із державними органами влади. «Ми плануємо співпрацю з органами влади, - розповів голова підкомісії «За тверезість життя». - Однак ми ще не робили в цьому напрямку жодних кроків, адже спершу їй слід представити готові для реалізації проекти. А для цього нам потрібні люди на місцях, які були б готові їх реалізовувати. До співпраці ми хочемо залучити і громадські організації, і органи державної влади настільки, наскільки вони будуть готові відгукнутися на таку співпрацю». На думку о. Андрія, логічним завершенням цього проекту було б створення реабілітаційних центрів, які б повноцінно функціонували, бо одною справою є мотивувати людей, щоб вони позбулися залежності, а іншою - простягнути їм руку допомоги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ