Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Брюсселі триває засідання групи експертів з питання продовження нафтопроводу Одеса–Броди до м. Плоцьк (Польща)

31 січня–1 лютого 2006 року у Брюсселі відбудеться 15-те засідання тристоронньої спільної ЄС – Україна – Польща робочої групи експертів з питання продовження нафтопроводу Одеса–Броди до м. Плоцьк (Польща). До участі у засіданні робочої групи запрошена делегація України у складі представників Міністерства палива та енергетики, Міністерства економіки та ВАТ “Укратранснафта”.
У порядку денному Спільної робочої групи є питання звіту консультантів щодо представлення бізнес-плану проекту Одеса – Броди – Плоцьк з урахуванням зауважень, висловлених на  минулому засіданні (грудень 2005 р.).
Експерти заслухають звіти представників Європейської комісії, Чехії, Словаччини, України та Казахстану щодо просування експерименту з прокачування легкої каспійської нафти через транзитну мережу Словаччини до нафтопереробного заводу в м. Кралупи (Чехія). Проведення цього експерименту є невід’ємною частиною розвитку проекту нафтопроводу Одеса – Броди – Плоцьк стосовно його південної гілки постачання легкої каспійської нафти до нафтопереробних заводів у Чехії, а згодом і в Німеччині.
Нагадаємо, у липні 2005 року Європейська Комісія підписала угоду з фінсько-грецько-німецьким консорціумом щодо представлення техніко-економічного обгрунтування стосовно продовження нафтопроводу Одеса – Броди до Плоцька з аналізом  його технічної реалізації та впливу проекту на довкілля. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ