Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Буковелі в меню ресторанів додають арабську мову для туристів з країн Перської затоки

фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
1/4
У туристичному комплексі Буковель, що на Івано-Франківщині, в меню ресторанів додають арабську мову для туристів з країн Перської затоки.

Про це інформує Суспільне.

Зокрема, прессекретарка курорту Віталія Васильчук зазначає, що у деяких закладах готуватимуть нові страви, наприклад, баранину — вона не була такою поширеною. 

Менеджер одного з ресторанів Герман Ільницький розповідає, що розробляти нові страви для гостей із Саудівської Аравії не довелося, адже заклад ще минулого року отримав два сертифікати "Халяль".

Однак, каже, аби показати свою гостинність, в ресторані підготували меню арабською мовою. Крім того, зеленим текстом позначили халяльні страви, червоним – страви зі свининою.

"Більше хочуть баранини, більше хочуть яловичини. Вони на початку не розуміли, що купують, зараз пробують нові смаки, українську кухню", — говорить Герман Ільницький.

Також на околицях курорту часто можна побачити вивіски арабською мовою, найчастіше – біля приватних садиб і крамниць.

В одному з магазинів рекламу арабською вирішили зробити декілька тижнів тому, і кажуть, це працює. Зараз більша частина клієнтів їхнього закладу – туристи з арабських країн.

"Ми спеціально для них возимо товари із Києва, Львова, Івано-Франківської області. Тобто зараз ми більше працюємо для них", – каже власниця магазину Юлія Шевченко.

Зі слів речниці ТК "Буковель" Віталії Васильчук, нововведення щодо мови у меню і страв стосується не лише Буковеля: "Якщо поїхати в Яремче, Поляницю, Яблуницю, всюди люди адаптовуються під туриста, на якому хочуть заробляти. Деякі заклади вже ввели, а деякі — у процесі. Взагалі, це — прекрасно, що туристи їдуть в Україну, в Карпати. Є наповнення бюджету, особливо у такий важкий післяковідний період".

Віталія Васильчук каже, що власники вводять у меню нову мову, позаяк цьогоріч порівняно з минулими роками суттєво збільшилася кількість туристів з країн Перської затоки. Так у період з початку червня до середини липня Україну відвідали понад 10 тисяч туристів з цих держав.

На Прикарпатті туристи з Перської затоки переважно відпочивають у гірськолижному курорті Буковель. Приїжджають сюди цілими сім’ями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ