Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Буському районі Львівщини виявлено «новорічну» рубку

Під час проведення перевірок та рейдів щодо законності придбання та реалізації новорічних ялинок у передноворічний період 2011 року в гірських районах Львівщини виявлено 17 порушників природоохоронного законодавства. Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

У межах проведення операції «Новорічна ялинка» на території розпайованих сільськогосподарських земель Соколянської сільської ради Буського району виявлено незаконну рубку 88 дерев породи сосна. Рубка проводилася з метою реалізації дерев через комерційні структури у якості новорічних ялинок. Сума шкоди, заподіяної рослинному світу, становить 15228 грн. Матеріали направлено в Буський РВ УМВСУ у Львівській області для вжиття відповідних заходів.

В результаті перевірок лісогосподарських підприємств порушень заготівлі новорічних ялинок з боку постійних лісокористувачів не виявлено.

Нагадаємо, що з метою забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період підписано спільний наказ Державної екологічної інспекції у Львівській області, Держуправління ОНПС у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ МВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці. Наказом регламентовано порядок відпуску та реалізації новорічних ялинок, а також порядок здійснення контролю за їх заготівлею, перевезенням та реалізацією. З числа працівників вищезгаданих організацій було створено мобільні групи для здійснення спільних перевірок та рейдів в рамках проведення операції «Новорічна ялинка».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ