Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Буському районі виявили порушення у вирубці лісів на 20,5 млн грн

Усі працівники Білокамінського лісництва ДП «Золочівський лісгосп» звільнились із роботи, дізнавшись, що Державна екологічна інспекція у Львівській області проводитиме перевірку у їхньому лісництві. Про це розповів начальник екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, повідомив "Буський медіа портал".

Звільненню лісників передувала перевірка у Буському районі, де екологічна інспекція виявила порушення у вирубці лісів на суму 20,5 млн грн. За словами Миколи Маланича, цю суму лісники мають відшкодувати державі. Хто саме повертатиме кошти - голова Львівського облуправління лісгоспу Анатолій Дейнека чи всі працівники лісгоспу разом має вирішити суд.

«Ми виявили жахливі порушення. По-перше, коли ми прийшли відбувалась вирубка лісу, хоча зараз будь-яка вирубка, окрім санітарної заборонена. Крім того, з’ясувалось, що у лісі була пожежа, яка завдала збитків державі на 20 млн грн. Через це проти працівників відкрито кримінальне провадження за службове недбальство. Ми припускаємо, що ця територія була незаконно вирубана і пожежа мала це приховати. Однак нічого констатувати не можемо. Усі факти зараз з’ясовує СБУ», - розповів Микола Маланич.

Він також додав, що у тому ж таки ДП «Буський лісгосп» перевірка екоінспекції виявила недостачу 460 кубометрів лісу, які за документами мали б бути у лісництві. Орієнтована вартість вирубаних кубометрів лісу становить близько 465 тис. грн. Через ці порушення на десятьох працівників лісгоспу склали адмінпротоколи. Вони повинні сплатити адміністративний штраф розміром 980 грн та відшкодувати вартість незаконно вирубаних дерев - 460 тис. грн.

Як повідомила  речниця Управління СБУ у Львівській області Мирослава Клячківська, працівники СБУ виявили численні факти незаконної вирубки деревини різних порід «Буському лісовому господарстві».

Правоохоронці встановили, що працівники державного підприємства неналежним чином охороняли ліс. За матеріалами СБУ в поліції відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). Обсяги вирубки лісу наразі встановлюють слідчі.

У коментарі голова Львівської ОДА Олег Синютка розповів, у Буському лісгоспі провели першу перевірку. Далі перевірятимуть й інші господарства.

«У нас стоїть мета навести лад у лісовому господарстві. На черзі стоїть Золочів і інші лісові господарства. Конкретного часу впродовж,я кого має пройти перевірка не має», - сказав голова ЛОДА.

"Буський медіа портал"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ