Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У бюджет міста на щомісячну доплату до пенсій ветеранам УПА заклали більше 3 млн гривень

У місцевий бюджет на щомісячну доплату до пенсій учасникам бойових дій УПА та інвалідам УПА заклали 3 304,5 тис гривень. Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.
«З метою відзначення ветеранів УПА та покращення рівня їх соціального захисту виконком Львівської міської ради прийняв рішення щодо збільшення у 2008 році виплат матеріальної допомоги цій категорії мешканців, яка станом на грудень 2007 року охоплює 670 осіб. З першого січня 2008 року щомісячна доплата до пенсії учасникам бойових дій УПА та інвалідам війни УПА встановлена у розмірі 400 грн, що вдвічі більше ніж у 2007 році. За рахунок коштів місцевого бюджету будуть надаватись пільги з послуг зв’язку у розмірі 50 відсотків абонементної плати за користування квартирним телефоном і погодинної оплати місцевих розмов» – повідомляє Наталя Федорович.
Вона повідомила, що у міському бюджеті передбачено кошти на встановлення телефонів ветеранам УПА на пільгових умовах, зокрема 20 відсотків від тарифів вартості основних і 50 відсотків додаткових робіт. Пільги з послуг зв’язку також передбачено вдовам ветеранів УПА та вдовам політв’язнів. Крім того, надаватимуть пільги ветеранам УПА та інвалідам війни УПА у розмірі 100 відсотків на одну особу, вдовам ветеранів УПА та вдовам політв’язнів у розмірі 50 відсотків на одну особу у межах норм користування житлово-комунальними послугами.
«Таким чином у бюджет 2008 закладені видатки на фінансування доплат і пільг. На щомісячну доплату до пенсії – 3 304,5 тис. грн, виплати для компенсації послуг зв’язку – 54 тис. грн, учасникам бойових дій УПА, інвалідам УПА 45 тис. грн і вдовам ветеранів УПА та політв’язнів 9 тис. грн», – говорить Наталя Федорович.
Нагадаємо, що відповідно до рішення Львівської обласної ради від 11.05.1995 року № 65 статус ветеранів УПА надається: учасникам бойових дій УПА та учасникам бойових дій – інвалідам війни УПА. Окрім того, у 2007 році був розширений перелік категорій одержувачів пільг на оплату житлово-комунальних послуг введенням категорії вдови політв’язня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ