Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У бюджеті Львівщини 7 млн грн виділили на "Львів-ТБ" та 0,5 млн грн - на програму "Питна вода"

У бюджеті Львівської області на 2012 рік з ініціативи фракції ВО «Свобода» передбачено 2 мільйони на Програму конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, в тім числі 1 мільйон - на Програму підтримки Народних домів і будинків «Просвіта» на умовах співфінансування. Також свободівці ініціювали низку інших важливих видатків, які враховано в бюджеті, ухваленому 5січня на сесії Львівської обласної ради. Повідомила прес-служба ЛОО ВО «Свобода»

Враховуючи, що 2012 рік оголошено роком УПА, свободівці ініціювали виділення місцевим бюджетам на умовах співфінансування коштів на встановлення пам’ятних знаків на місцях загибелі воїнів УПА та інших борців за Незалежність України – це 0,7 млн грн. За пропозицією фракції, додатково виділено 500 тис грн.. (загалом 1,5 млн.) на одноразову адресну допомогу реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні».

Враховуючи, що місцеве самоврядування в Україні, і зокрема, на Львівщині, перебуває в умовах інформаційної окупації, виділено додатковий ресурс на Програму розвитку інформаційного простору Львівської області. У бюджеті цього року виділено 7 млн грн для підтримки, а фактично, для створення нового громадського телебачення на базі комунального підприємства «Львів ТБ». Крім того, 600 тис грн. виділено на підтримку комунальних засобів масової інформації в містах і районах області.

Також передбачено 0,5 млн. на протипожежні заходи у пам’ятках дерев’яної сакральної архітектури.

З ініціативи «Свободи», 500 тис грн виділено на Програму «Питна вода».

Також ухвалено, що при розподілі вільного залишку коштів обласного бюджету після затвердження звіту про виконання обласного бюджету за2011 рік передбачити як першочергові видатки на Програму «Шкільний автобус», «Спортивний майданчик», «Дитячий майданчик», Програму поводження з твердими побутовими відходами.

Нагадаємо,що 5 січня на сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили бюджет області на 2012 рік. За таке рішення проголосувало 104 депутати зі 108 зареєстрованих у сесійній залі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ