Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У бюджеті Львівщини через неадекватні пропозиції уряду може з’явитися діра у 400 млн грн

Є загроза, що у наступному році обласний бюджет Львівщини - через бюджетні новели Кабміну, якщо вони стануть нормами державного бюджету 2016 року, - матиме діру у розмірі 400 млн грн. Про це сьогодні, 23 грудня, під час наради з головами сільських та селищних рад Львівської області заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка, - повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото з comments.ua.

За його словами, є кілька принципових позицій, з якими він, як керівник області, не погоджується.

Йдеться про передачу профтехучилищ на фінансування з місцевих бюджетів, а також про медичну субвенцію з розрахунковими цифрами на охорону здоров’я 1,4 млрд грн при потребі 1,8 млрд грн.

«Таку дірку - у 400 млн грн - на рівні області закрити нереально. Це буде серйозний фінансовий удар для Львівщини», - сказав Олег Синютка.

У коментарі Гал-інфо він заявив: «Вважаю, що внаслідок переведення медицини на фінансування з обласного бюджету ми будемо мати величезну дірку - 400 млн грн, це ті витрати, які не забезпечені фінансовим ресурсом.

Також я вважаю не правильним передавати фінансування вищих учбових закладів на регіональний рівень. (Йдеться про усі вищі учбові заклади, крім національних, - ред.). Не правильно також фінансування профтехосвіти перекладати на місцевий рівень, ці витрати слід залишити за регіональним рівнем. Єдиний податок також повинен в повному обсязі надходити до місцевих бюджетів. Ми про це говорили з народними депутатами від Львівщини і це є наша позиція».

Олег Синютка наголосив, що фінансування ПТУ з місцевих бюджетів – це пропозиція уряду.

«Щодо передачі фінансування профтехосвіти місцевим бюджетам, то я вважаю, що це неправильно, адже це має бути регіональною проблемою, і вона має вирішуватися на обласному рівні. Не може окреме село чи невеличке містечко утримувати ПТУ. І річ не тільки в тому, що забракне коштів, ПТУ стануть просто непотрібними,  і місцева влада, вочевидь, зробить все, щоб їх ліквідовувати, а це неприпустимо, нам потрібні робітничі професії», - додав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ