Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У БЮТ виник конфлікт між лідерами, - ЗМІ

За інформацією окремих членів парламентської фракції БЮТ, у партії виник конфлікт між Олександром Турчиновим і Андрієм Кожем'якіним.

Точкою відліку стало засідання бютівської фракції 11 січня, на якому, за офіційною версією, було оголошено догану Наталії Королевської та ще двом відсутнім "без поважної причини" депутатам, пише "Сегодня" з посиланням на власні джерела в БЮТ.

Але існує й інша версія тих подій. Різниця між версіями в тому, що лідер фракції Кожем'якін, скориставшись обуренням фракції з приводу відсутності Королевської на засіданні, поставив питання про виключення її з фракції, в чому нібито був підтриманий віце-спікером Миколою Томенком та деякими облкерівниками "Батьківщини".

Проти виступив фактичний лідер партії Турчинов, який нагадав, що Тимошенко виступає за об'єднання опозиції. Однак хоча в його підтримку виступили кілька людей, рішення фракції було - виключити Королевську. Але розторопність прихильників Турчинова призвела до того, що в ЗМІ потрапила інша версія - лише про догану.

"Конфлікту між лідерами партії немає. Є зацікавленість влади в тому, щоб створити ілюзію конфлікту. На засіданні не йшлося про виключення Королевської, а про догану їй, тому що за перше порушення оголошують тільки догану", - запевнив глава київської облорганізації "Батьківщини" Костянтин Бондарєв.

При цьому він додав, що "Королевській давно з нами не по дорозі, і це думка всієї фракції".

"По-моєму, ці чутки мають підстави. БЮТ неоднорідний: коли немає лідера, кожен вважає себе стратегом і вважає, що саме він краще за інших зможе виконати волю Тимошенко. Зрозуміло, що роль Королевської бютівців хвилює особливо: вона претендує на самостійну роль. Думаю, є суперечки і всередині керівництва БЮТ. У таких суперечках зацікавлена ​​і лідер партії, яка не може допустити, щоб в її відсутність владу в БЮТ була зосереджена в одних руках", - вважає політолог Вадим Карасьов.

Задекларована в день Соборності єдність вже дає збої. Ще 22 січня цю декларацію не підписав лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко, якому не дали навіть ознайомитися з документом. Пізніше особливу позицію висловив лідер "УДАРу" Віталій Кличко, який запропонував на кожному окрузі провести праймеріз (попередні вибори), щоб визначити найпопулярнішого кандидата від опозиції (що не влаштовує "Батьківщину", "Фронт змін" і "Свободу", які хочуть всі"прохідні" округи поділити на трьох). Пізніше лідер "Нашої України" Валентин Наливайченко, який заявив, що вже вибрав собі округ в Тернопільській області.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ