Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У БЮТу немає законних підстав направляти до Конституційного суду якісь подання про розпуск Верховної Ради – Костянтин Бондаренко

«Той факт, що БЮТ направив до Конституційного суду певне подання, яке передбачає правові механізми розпуску Верховної Ради, стверджує тільки про те, що вони погано читали Конституцію України. Жодних підстав для такого подання у них немає», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив політолог Костянтин Бондаренко. На думку політолога, фракція БЮТ вдається до такого кроку, щоб якимось чином привернути до себе увагу і підвищити свій рейтинг.
«Існує дві умови, за яких можливе подання такого змісту. Перш за все, це подання Президента, умови якого визначенні Конституцією України. Або ж інший варіант – це 150 депутатських підписів. Я сумніваюся, що у Блоку Юлії Тимошенко є ці підписи», – зазначив Костянтин Бондаренко. 
Нагадаємо, що БЮТ направив до Конституційного Суду подання, яке передбачає правові механізми розпуску Верховної Ради. Про це заявила лідерка блоку Юлія Тимошенко в інтерв'ю газеті «Коммерсантъ-Украина».
 «Правові механізми є для всього й завжди. Я можу сказати, що сьогодні ми направили до Конституційного суду певне подання, і якщо суд прийме правове рішення, то буде більш ніж достатньо підстав для дострокових виборів», — підкреслила вона.
Тимошенко відмовилася уточнити, що це за подання. Однак зазначила, що «це стосується чіткої й зрозумілої правової послідовності відсторонення цієї команди від влади».
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ