Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Чечні звинуватили в терактах «московські спецслужби»

Спікер парламенту Чечні Дукуваха Абдурахманов звинуватив у терактах 29 березня "московські спецслужби". На засіданні парламенту Абдурахманов заявив, що вибухові пристрої було пронесено у московське метро за "абсолютної недбалості" або співучасті співробітників метрополітену, служб безпеки або правоохоронних органів.

"Якщо високі особи сьогодні називають північнокавказький регіон як «винуватця» у своїх звітах перед керівництвом, ми повинні заявити, що вважаємо винними в тому, що сталося, московські спецслужби, правоохоронні органи або сили безпеки Москви. Такий стратегічний об'єкт, що охороняється, як метрополітен, мають убезпечити. А якщо туди щось пронесли - то за абсолютної халатності відповідних служб або за участі або технічних працівників метрополітену, або сприяння працівників правоохоронних органів", - цитує агентство слова Абдурахманова.

Спікер чеченського парламенту назвав терористів "ворогами власних народів" і закликав знайти і покарати злочинців замість того, щоб обговорювати їх національність.

"Жоден народ не уповноважував злочинців на їх діяння", - заявив Дукуваха Абдурахманов.

Раніше джерела в слідчій групі розповіли, що слідство відпрацьовує версію щодо причетності до терактів північнокавказьких бойовиків.

По ОВС і УВС Москви вже поширено посмертні фотографії двох терористок-смертниць і зображення трьох їхніх імовірних спільників, отримані з камер зовнішнього спостереження.

Раніше повідомлялося, що терористок супроводжували дві жінки зі "слов'янським типом зовнішності".

Вранці 29 березня на станціях "Луб'янка" і "Парк культури" Сокольницької лінії московського метро було приведено в дію два вибухові пристрої. Вони були закріплені на тілах двох смертниць, які, за даними слідства, спустилися в метро на станції "Південно-Західна". В результаті подвійного теракту загинули 39 людей. Понад 70 людей отримали поранення, багато постраждалих перебувають у лікарнях у важкому стані, передає Росбалт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ