Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Чернігові теж захопили ОДА. Вимагають відставки губернатора

У Чернігові близько двох тисяч мітингувальників рушили до облдержадміністрації, щоб передати свої вимоги про відставку голови ОДА В.Хоменка.

На Красній площі активісти пом'янули хвилиною мовчання людей, які загинули останніми днями під час сутичок з силовиками,  повідомляє прес-служба ВО Свобода.  Активісти на скандували: "Ганьба!", "Україна вставай, Чернігів виходь!", "Репресіям – ні!", "Банду геть!", "Відставка!".

На противагу протестувальникам зібралося з чотири сотні "тітушків", біля яких чергують міліція та священики Московського патріархату.

"Ми звертаємося до правоохоронців: кидайте свою форму, переходьте на бік народу! Пам’ятаємо, що кров героїв, які загинули на Грушевського, лежить на одній людині в цій державі – на Януковичу", - заявив нардеп від Свободи Руслан Марцінків.

Мітингувальнитки ухвалили рішення про відставку голови ОДА Хоменка В.М. та закликали повернути з Києва загони "Беркута" та инші підрозділи. Активісти рушили до ОДА, щоб передати свої вимоги.

Пізніше стало відомо, що Чернігівську ОДА взято штурмом.

"Люди створюють коридор для того, щоб міліція покинула приміщення. Частина мусорні вже відступила від входу", - написав на своїй сторінціу Facebook Віталій Уманець. 

Скрін-шот Віталія Уманця
Скрін-шот Віталія Уманця

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ