Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Чернівцях відкрили Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Шевченка

Троє представників Міністерства освіти України та представники влади від освіти з усієї України приїхали в Чернівці на урочисту презентацію Першого Міжнародного мовно-літературно конкурсу учнівської та студентської молоді.

Згідно із положенням конкурсу, окрім учасників з України, в ньому можуть брати участь учні та студенти з усіх держав.

Як розповів кореспонденту Радіо Свобода директор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Григорій Білянін, іноземці зацікавлені у цьому конкурсі, адже майже у кожній країні є українська діаспора, якій українська мова близька. До того ж, додає Білянін, ім’я Шевченка, відоме у всьому світі, приверне увагу до конкурсу більшої кількості учасників.

На запитання, чи означає те, що презентація нового Міжнародного конкурсу відмінить Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, Григорій Білянін запевнив, що обидва конкурси відбуватимуться. Лише новий конкурс імені Шевченка «бере на себе Міносвіти і презентує його для всіх держав, а конкурс імені Яцика залишиться в громадської організації Ліга українських меценатів.

Згідно із положенням конкурсу імені Шевченка, конкурс для учнів буде проходити в чотири етапи: шкільний, районний, обласний та столичний; для студентів – у три етапи: вузівський, обласний, столичний.

Для учнівської і студентської молоді з інших держав конкурс буде проводитися в один етап – з 15 січня до 20 лютого, розповіли в Головному управлінні освіти і науки Чернівецької ОДА.

Четвертий етап конкурсу завершиться в березні 2011 року і вже на травень планується нагородження переможців. Конкурс передбачає тридцять дев’ять нагород – Президентських стипендій.

За положенням конкурсу, його мета – вшанування творчості Тараса Шевченка, а також підвищення престижу української мови і літератури серед молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури і освіти в Україні та за її межами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ