Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У червні 2006 року до підземних сховищ України закачано на 127 млн куб м газу більше від запланованих на цей період обсягів

Станом на 22 червня 2006 року до підземних сховищ газу  (ПСГ) України закачано 5 млрд куб м природного газу. Обсяги газу, закачаного протягом червня поточного року, на  127 млн куб м перевищують показники, заплановані на цей період. Ця позитивна динаміка дає всі підстави розраховувати, що на завершення сезону закачування (до 15 жовтня 2006 року) планові показники буде виконано в повному обсязі. Про це повідомив прес-центр НАК „Нафтогаз України”.
На 15 жовтня 2006 року в українських підземних сховищах передбачається накопичити близько 23,3 млрд куб м газу. Цього газу вистачить для господарсько-економічних потреб держави у осінньо-зимовий період (з урахуванням газу, видобутого в Україні, та “прямих” надходжень по імпорту).
Для прикладу:  в сезон 2001/02 року до газових сховищ було закачано 11,3 млрд куб м газу, загальний обсяг газу на завершення сезону заповнення ПСГ становив 17,3 млрд куб м.
Як зазначив у коментарі „Гал-info” представник прес-центру НАК „Нафтогаз України” у Львівській області Віктор Гальчинський, активний обсяг всіх українських газосховищ становить 32 млрд куб. м, левова частка яких припадає на територію Західної України і зокрема Львівщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ