Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У червні 2019 року НАЗК зафіксувало 135 порушень законодавства у сфері запобігання корупції

У червні 2019 року НАЗК зафіксувало 135 порушень законодавства у сфері запобігання корупції, - прес-служба НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції у червні 2019 року встановило 135  порушень законодавства у сфері запобігання корупції.

Так, уповноваженими особами Національного агентства складено 87 протоколів про адміністративні правопорушення, Національним агентством затверджено 39 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки правопорушень, пов’язаних з корупцією, а також направлено 9 приписів. З них: 5 приписів внесено з вимогою усунути порушення законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень Закону, 4 приписи – за результатами перевірок державних органів.

Крім цього, у червні затверджено 164 рішення про результати повних перевірок декларацій. За результатами перевірок у 9 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також встановлено ознаки умисного неподання 30 декларацій.

За порушення термінів подання декларацій складено 16 адмінпротоколів, за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 8 адмінпротоколів, 1 адмінпротокол – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також Національне агентство направило до суду 20 адмінпротоколів за недотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, 1 адмінпротокол – щодо порушення обмежень стосовно сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності та 9 адмінпротоколів – щодо невиконання законних вимог Національного агентства.

За порушення порядку подання звіту політичної партії Національне агентство направило до суду 16 адмінпротоколів, за порушення порядку надання або отримання внеску на користь політпартії – 16 адмінпротоколів.

Нагадаємо, у травні цього року Національне агентство зафіксувало 400 порушень антикорупційного законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ