Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У червня 2007 року Львівщина святкуватиме 100-річчя від дня народження генерала Чупринки

У червня 2007 року Львівщина святкуватиме 100-річчя від дня народження генерала Чупринки, — про це „Гал-info” повідомив начальник відділу культури Львівської міської ради Ігор Маланчук. Зокрема, за його словами, в рамках святкування у Львові планують випустити великим тиражем нарис про життєвий шлях Романа Шухевича та документальний фільм про його життя, організувати пересувну фотовиставку у всіх районах Львівщини про діяльність УПА і її легендарного командира Тараса Чупринку, а також провести наукову конференцію, спортивні змагання і молодіжний фестиваль в смт. Краківець з нагоди 100-річчя від дня його народження.
Крім цього, в червні 2007 року на будинку, в якому народився Роман Шухевич, що на вул. Довбуша, 2, встановлять меморіальну таблицю. Також організатори хочуть випустити пам’ятну відзнаку та поштову марку до 100-річчя від дня народження Романа Шухевича.
Основні ж урочистості з нагоди свята відбудуться 29-30 червня. Так, 29 червня, як повідомив Ігор Маланчук, у Львові, в с. Білогорща та смт. Краківець відбудуться урочисті збори з відзначення 100-річчя від дня народження Романа Шухевича, а 30 червня відбудеться урочиста Академія і Львівській опері.
Роман Шухевич (Чупринка) -- головнокомандувач УПА, народився у 1907 році у Львові. Загинув у 1946 році поблизу своєї криївки у селі Білогорща поблизу Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ