Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Червонограді вирішили заморити голодом тварин: правоохорнці штрафують зоокрамниці

На Львівщині у Червонограді правоохоронці штрафують продавців зоокрамниць. Про це Гал-інфо стало відомо сьогодні, 21 березня, з публікації Червоноградської міської ради у Facebook.
Фото ЛКП "Лев"

Під час патрулювання міста дільничими офіцерами Червоноградського відділу поліції було зафіксовано роботу зоомагазину по вулиці Сокальській. За недотримання вимог рішень ТЕБ І НС, поліцією було складено протокол та скеровано його до суду. Продавець зоокрамниці повинен буде оплатити штраф, який визначить суд. А це, попередньо, від 17 000 грн.

Гал-інфо поспілкувалось з директоркою ЛКП "ЛЕВ" Оксаною Кошак. Зоозахисниця наголосила на неприпустимості таких дій.

"Ще учора ми опублікували допис на підтримку виробників кормів та медикаментів для тварин. Адже в Україні в багатьох містах на законодавчому рівні, на жаль, на час карантину заборонена робота зоомагазинів і закладів ветеринарії", - розповіла Оксана Кошак.

Директорка нагадала, що, на щастя, у самому Львові такого немає, бо Львівська міська рада дозволила функціонування зоомагазинів.

"Варто розуміти і враховувати те, що тварини, як і люди, деколи хворіють. Тому надати вчасну медичну допомогу - це життєво необхідно, і ми не може цього заборонити у жодному разі. Безумовно такі заклади для тварин повинні працювати. Більш того, якщо тварина має хронічні захворювання, то власники тварин повинні мати цілодобовий доступ до необхідних продуктів, препаратів та послуг", - наголосила Оксана Кошак.

Напевно, що не варто наголошувати на тому, що усі тварини, як і усі люди, аналогічно потребують вчасного прийому їжі та відповідно можливості сходити у туалет, для чого і необхідні певні аксесуари.

"Тож, наша позиція така, що попри карантин, звісно ж, з дотриманням усіх рекомендацій МОЗ, заклади ветеринарії обов'язково повинні працювати", - підсумувала розмову з Гал-інфо Оксана Кошак. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ