Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У чотирьох подружніх пар, які протягом двох років лікували від безпліддя у 6-й міській клінічній лікарні уже народились діти

За останній рік на обліку у 6-й міській клінічній лікарні міста Львова з діагнозом безпліддя перебувало 60 жінок, 11 з них вдалося повністю оздоровити. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила завідуюча жіночою консультацією 6-й міської клінічної лікарні міста Львова Леся Вус. За її словами, станом на цей рік в Україні кожна п’ята пара безплідна, 40% – через безпліддя чоловіка. „Від безпліддя до народження здорової дитини нелегкий шлях, але бажаний та надійний, коли є контакт пацієнта і лікаря” – зазначив головний лікар лікарні Михайло Кіт.
Жіноча консультація 6-й міської клінічної лікарні міста Львова кожна сімейна пара може отримати якісні медичні послуги в сфері репродуктивного здоров’я та інформації. За останні два роки тут проліковано вісім подружніх пар, у чотирьох з них уже народилися здорові діти, дві пари перебувають на обліку по вагітності, ще з двома фахівці лікарні продовжують працювати. Як розповідають лікарі жіночої консультації причин порушення репродуктивного здоров’я чимало, проте їх можна розділити на дві великі групи: гормональні та інфекційні. Утім часто причиною безпліддя, на фоні відсутності причин гормонального чи запального генезу, є синдром очікування. Тож у лікарні проводять консультації психолога, використовують методи фтізіотерапевтичного лікування, що дозволяє відновити і врегулювати овуляцію у жінок, проводяться сеанси терапії з метою регуляції гормонального стану в жінок.
Як зазначила Леся Вус найкращим періодом для планування дітей є від 18 до 37 років. За словами головного лікаря велике значення має освітньо-роз’яснювальна робота з метою запобігти можливості безпліддя. Михайло Кіт також додав що у лікарні покращилось забезпечення медичними препаратами, зокрема сьогодні лікарні передали кольпоскоп МК-300 який дозволяє визначити загальний стан жінки і є ефективний для профілактики раку у жінок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ