Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У cвяткові дні на Львівщині посилять наряди міліції і ДАІ

Під час великодніх свят на Львівщині будуть посилені патрулі з охорони громадського порядку. Про це Гал-інфо повідомив речник ГУ МВСУ у Львівській області Денис Харчук.

 

За його словами, до патрулювання будуть залучені працівники міліції, службовці Внутрішніх військ, підрозділи «Беркуту».

 

Також на дорогах області постійно патрулюватимуть 70% особового складу управління Державтоінспекції. Про це повідомила речник обласного ДАІ Світлана Добровольська. Вона наголосила, що під час свят ДАІ особливу увагу приділятиме безпеці дітей на дорозі та дітей-пасажирів. «Особливо хочу звернутися до батьків, аби вони пильнували, де знаходяться і чим займаються їхні діти», – додала вона.

 

Водночас, як повідомили у ДЗГ та МД МВС України, органи міліції по свій Україні приділятимуть особливу увагу безпеці прихожан церков. Очікується, що майже на 17% (понад 12 мільйонів осіб), у порівнянні з минулими роком, збільшиться кількість бажаючих узяти участь у богослужіннях. Відповідно додасться роботи й міліції.

 

«У період з 3 по 5 квітня та з 10 по 17 квітня міліція переходить на посилений варіант несення служби, - розповів начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Петровський. - Також у системі органів внутрішніх справ будуть працювати оперативні штаби МВС, ГУМВС, УМВС задля того, аби повністю відслідковувати ситуацію та своєчасно реагувати на події. Ми плануємо залучити до охорони громадського порядку понад 33 тисячі працівників міліції, майже 5 тисяч військовослужбовців внутрішніх військ та представників громадських формувань Передбачено максимальне наближення нарядів міліції, особливо у вечірній час, до місць проведення заходів, автостанцій, вулиць, тобто на маршрутах слідування громадян. У цілодобовому режимі працюватимуть слідчо-оперативні групи та групи документування. Забезпечена готовність вибухотехнічних підрозділів. Як показує досвід минулих років, найчисленніші культові відправи очікуються у Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій, Тернопільській областях, а також, звісно, у місті Києві. З огляду на це, ми плануємо на території столиці залучити до охорони громадського порядку майже дві тисячі працівників міліції.»

 

Спланували у міліції вже й чергування та забезпечення громадського порядку у період поминальних днів. Усього залучатимуть до 25 тисяч особового складу та 4,5 тисячі військовослужбовців внутрішніх військ МВС. На території усієї держави у цей час міліціонери теж працюватимуть у посиленому варіанті, окрім Закарпатської області, адже саме там поминальні дні проводять у листопаді. Що ж стосується районної місцевості, то на сільських кладовищах охорону громадського порядку забезпечуватимуть безпосередньо дільничні інспектори міліції разом із представниками сільських і селищних рад та громадськими помічниками дільничних.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ